Kommunikation er alle vellykkede projekters moder

Kommunikation er alle vellykkede projekters moder 1

Kommunikation er alle vellykkede projekters moder 

Bare fordi man sidder i bestyrelsen for sin ejendom, er det jo ikke sikkert, at man har en dyb byggefaglig viden. Så når facaden skal renoveres, faldstammer skiftes, nye vinduer sættes op eller noget helt andet, så handler det først og fremmest om at finde en rådgiver, man kan stole på.

Nå ja, og som man kan holde ud at omgås med i mange timer over mange måneder.

Nogenlunde sådan tænkte den relativt nyetablerede bestyrelse i ejendommen AB Hjørnegården på Amager, da snakken faldt på nødvendige renoveringer.

Nøgternt, klart og tydeligt tilbud

”Første gang, vi mødte MMAKE, var, da vi skulle have lavet en vedligeholdelsesplan,” siger formand for bestyrelsen Louise Roig. ”Ingen af os i bestyrelsen er særligt byggesagkyndige, så vi havde simpelthen behov for at få en prioriteringsliste baseret på fakta, der viste, hvad der skulle laves, hvorfor og hvornår. Men hvem kan lave sådan én? Det anede vi ikke, så vi googlede det selvfølgelig, og skrev til de tre første, og blandt dem var altså MMAKE.”

Lisbet Borker, medlem af bestyrelsen, supplerer: ”Vi fik tre tilbud på at løse opgaven. Det dyreste var meget omfangsrigt og trykt på tykt, glittet papir. Det billigste var et meget lille og upræcist bud på, hvordan man i teorien kunne løse opgaven. Og midt imellem lå så MMAKEs tilbud, der var nøgternt, klart og tydeligt og baseret på, at de rent faktisk havde været herude og kigge på ejendommen. Det kunne vi godt lide. Og at det var suppleret med droneoptagelser af vores hus, var bare rigtig fint og overbevisende.”

Udskiftning af vandrør og faldstammer

Når man som i AB Hjørnegården skifter vandrør og faldstammer, betyder det, at der er perioder, hvor beboerne ikke har vand eller adgang til toiletter. Og så rykker sådan et projekt pludselig meget tæt på og bliver meget personligt for beboerne.

Louise Roig siger: ”MMAKE var rigtig gode til at forberede os i bestyrelsen på de reaktioner, der kunne komme, og samtidig give os sparring i forhold til, hvordan vi kunne tackle det. Og så tog de med til møder med beboerne for at forklare, hvad det var, vi stod overfor. Det var en meget stor hjælp”.

”Ja, i det hele taget har den daglige kontakt bare fungeret rigtig godt hele vejen igennem”, siger Lisbet Borker.

Der er altid et eller andet, der ikke går som planlagt

Enhver, der har arbejdet med store projekter, ved, at der jo altid er noget, der overrasker. AB Hjørnegården var ikke nogen undtagelse, og det er præcis i den slags situationer, man for alvor mærker værdien af en god rådgiver.

I forbindelse med udskiftning af faldstammer i den ene opgang, viste det sig, at nogle kritiske bærejern var gennemtæret og måtte skiftes. Toiletgulve og lofter måtte brydes op, bærejern skiftes, og beboere måtte undvære toiletter i flere uger.

Det var ikke en del af planen, og da dygtige håndværkere med ledig tid ikke hænger på træerne, stod bekymringerne hurtigt i kø hos bestyrelsen.

”Men det var der ingen grund til,” siger Louise. ”MMAKE støttede os og bakkede op hele vejen igennem. Der var simpelthen en følelse af, at det her var noget, vi var sammen om, og noget som ingen slap, før det var ordnet. Og det var sådan det blev.”

Respekt for bestyrelsens andet liv 

Alle vellykkede projekters moder er kommunikation. God kommunikation løfter og bærer et projekt gennem udfordringer. Dårlig kommunikation peger direkte mod problemer.

Lisbet Borker: ”Noget af det, vi i bestyrelsen har sat rigtig meget pris på, er, hvor hurtige MMAKE er til at svare, når vi har spørgsmål. Og vi har haft spørgsmål hele tiden. Men da vi alle har et arbejde at passe, får vi ofte først sendt spørgsmålet afsted om aftenen. Men det har aldrig betydet noget. MMAKE svarer altid tilbage i løbet af få minutter. Den respekt for, at vores bestyrelsesarbejde jo ikke er vores egentlige arbejde, har vi virkelig værdsat gennem hele projektet”.

Projekt til tiden og prisen

Efter næsten fem måneder sluttede projektet i AB Hjørnegården til tiden og inden for budget.

”Vi sidder tilbage med en fornemmelse af en virksomhed, der altid går den ekstra mil for kunden. De er en ung, men allerede meget erfaren virksomhed, der har besluttet sig for at spille en rolle i den her branche. Og det skal de nok komme til med deres uformelle og kommunikerende stil,” siger Louise Roig og leverer det afsluttende citat: ”Faktisk var byggemøderne nogle gange ret morsomme.”

Næste projekt – udskiftning af vinduer og facade – er nu i gang og startede efter en lille måneds pause. Og selvfølgelig i samarbejde med MMAKE.

Faktaboks:

Adresse: AB Hjørnegården i Norgesgade og Sverigesgade, Amager.

Ejendommen: 59 lejligheder fordelt på 5 opgange.

Bestyrelsen: 5 medlemmer. Ingen med byggefaglig baggrund.

Ejendomsadministrator: Andelsbo

Opgaven: Udskiftning af vandrør og faldstammer.

Kommunikation er alle vellykkede projekters moder 2
Lisbet Borker (t.v.) og Louise Roig fra AB Hjørnegårdens bestyrelse, flankerer Mikkel Riddertoft, partner i MMAKE.

Faktaboks

Adresse
AB Hjørnegården i Norgesgade og Sverigesgade, Amager.
Ejendommen
59 lejligheder fordelt på 5 opgange.
Bestyrelsen
5 medlemmer. Ingen med byggefaglig baggrund.
Ejendoms­administrator
Andelsbo
Opgaven
Udskiftning af vandrør og faldstammer.

Similar Posts