Hvad er en vedligeholdelsesplan

Boligforeningens vigtigste redskab 

En vedligeholdelsesplan giver et overblik over fremtidige renoverings- og vedligeholdelsesprojekter i boligforeningen for en 10-årig periode.

Som boligforening bør man kende og overveje det fremtidige behov for vedligeholdelse og renovering – uanset om man er en stor etageejendom med 40 opgange eller en mindre rækkehusbebyggelse. Man får mange fordele ved at overveje ejendommes fremtidige behov for vedligeholdelse og renovering, bl.a:

  • Fuldt overblik over fremtidige udgifter til vedligeholdelse og renovering.
  • Sikring mod kedelige økonomiske overraskelser.
  • Et prioriteret overblik over renoverings- og vedligeholdelsesbehov
  • Et økonomisk budget for kommende vedligeholdelsesopgaver, som giver mulighed for at planlægge økonomien over en 10-årig periode
  • En mere attraktiv ejendom.

Med en vedligeholdelsesplanen får man anskueliggjort og prioriteret renoverings- og vedligeholdelsesbehovet, så man er godt rustet til at planlægge ejendommens økonomi og sikret mod kedelige overraskelser. Med andre ord giver vedligeholdelsesplanen det nødvendige overblik over den fremtidige vedligeholdelse af ejendommen.

Tryghed for bestyrelsen

Som bestyrelse i en boligforening har man mange opgaver. Én af dem består i, at bevare overblikket over kommende renoveringer og vedligeholdelse af ejendommen.

Det kan være svært for den almindelige bygningsejer både at se og ikke mindst prioritere renoverings- og vedligeholdelsesbehovet. Lige så svært det kan være at overskue, lige så dyrt kan det være ikke at have overblikket. Det kan nemlig blive et dyrt bekendtskab at skulle udbedre akutte og uforudsete skader.

Med en vedligeholdelsesplan kan man, som bestyrelse, sove trygt om natten uden at skulle frygte for ubehagelige overraskelser.

Kontakt os og høre mere

Ring, skriv eller udfyld blanketten. Vi vender tilbage hurtigst muligt