MMAKE respekterer bestyrelsens øvrige arbejde

En vedligeholdelsesplan for ejendommen er bestyrelsens søkort, når der skal navigeres mellem fremtidige udgifter.

En vedligeholdelsesplan skaber overblik

AB Valby

En vedligeholdelsesplan for ejendommen er bestyrelsens søkort, når der skal navigeres mellem fremtidige udgifter.

Vedligeholdelsesplanen viser, hvad der er vigtigt her og nu, hvad der kan vente, og hvilke udgifter der kan forventes i fremtiden. På et fuldt oplyst grundlag giver en vedligeholdelsesplan bestyrelsen mulighed for at prioritere og træffe beslutninger.

Da Andelsboligforeningen AB Valby fik MMAKE til at lave en vedligeholdelsesplan, betød det for eksempel, at renovering af kloakkerne overhalede etablering af nye altaner på prioriteringslisten. Lidt ærgerligt måske, men nødvendigt.

God kemi med MMAKE

”Egentlig ville vi i gang med at etablere altaner. Vi kom i kontakt med MMAKE og fandt hurtigt ud af, at der var god kemi. De svarede hurtigt og virkede i det hele taget meget kompetente, så derfor fortsatte vi dialogen med MMAKE om altanerne samt renovering af trapper og opgange,” siger Mathias Sixten, medlem af bestyrelsen i Andelsforeningen AB Valby og kontaktperson ift. vedligehold og renovering.

Få hellere lavet en vedligeholdelsesplan

“Vores erfaring hos MMAKE siger os, at der i ejendommen kan gemme sig mere nødvendige opgaver, end det man umiddelbart kan se. Derfor faldt snakken naturligt på, om andelsforeningen ikke skulle få lavet en opdateret vedligeholdelsesplan for hele ejendommen.

Bestyrelsen syntes, at det lød fornuftigt at få etableret et overblik, og da det ikke kostede spidsen af en jetjager, sagde de ja tak,” siger Mads Møller, bygningskonstruktør og partner hos MMAKE.

Dronefilm af bygningen og kamera i kloakkerne

MMAKE var meget grundige og bygningerne blev gennemgået med alt lige fra dronefilm af taget til kameraer i kloakkerne. Det var firmaet Kloagger fra Hvidovre, der filmede i kloakkerne, og de optagelser viste sig at være vigtige. ”Ingen havde kigget på vores kloakker i 30 år. Og vi må bare sige, at MMAKEs besøg dernede var i sidste øjeblik. Der var adskillige store huller med fri rotteadgang, og flere steder var kloakken simpelthen faldet sammen,” siger Mathias Sixten.

Nice to have er ikke nok

Andelsforeningen har en aftale med et viceværtfirma, som de er glade for. Her foregår arbejdet efter et årshjul, der sikrer vedligehold af ting som ruder, der skal udskiftes, service på varmeanlæg og lignende.

”Derudover har vedligehold hidtil været, når vi synes,” siger Mathias Sixten, ”ikke nødvendigvis når det har været nødvendigt. Med vedligeholdelsesplanen kan vi nu budgettere og være på forkant med, hvad der er nice to have, og hvad der er need to have.”

Ændrede prioriteringer

Med vedligeholdelsesplanen måtte andelsforeningen kigge en ekstra gang på deres hidtidige prioriteringer. Mathias Sixten: ”Vedligeholdelsesplanen betød en række ændringer i vores prioriteringer. Hele vores kloaksystem skal jo renoveres og udskiftes. Det betyder så, at vi må vente med at etablere altaner. Renoveringen af trapper og opgange holder vi derimod fast i.”

Vi er fuldstændig trygge ved MMAKE

Mathias Sixten, kan du sætte et par ord på jeres samarbejde med MMAKE?

”Ja for pokker. Det fungerer skidegodt. Vi er fuldstændig trygge ved MMAKE og ikke mindst ved de håndværkere, som MMAKE samarbejder med. Hvis MMAKE siger god for dem, er jeg tryg ved, at alle aftaler overholdes og at arbejdet udføres i en ordentlig kvalitet.”

MMAKE respekterer bestyrelsens øvrige arbejde

”Når man sidder i bestyrelsen for en andelsforening, så er det noget, man gør i fritiden. Det ved MMAKE, og det respekterer de. Jeg synes, det vidner om en høj grad af professionalisme, at de altid ringer til mig om aftenen og kun på mit arbejde i løbet af dagen, hvis vi har aftalt det,” siger Mathias Sixten og får den afsluttende bemærkning: ”De er virkelig dygtige til at kommunikere. Man ved altid hvem, man skal spørge om hvad. Og de ringer altid tilbage med det samme. De har godt nok sparet mig for mange hovedpiner.”

Fakta

Projekt: Etablering af vedligeholdelsesplan.

Hvor mange lejligheder: 110 lejligheder fordelt på 10 opgange på Valby Langgade.

Administrator: Boligadministratorerne A/S. https://www.boadm.dk/

MMAKE respekterer bestyrelsens øvrige arbejde 1

Kontakt os og høre mere

Ring, skriv eller udfyld blanketten. Vi vender tilbage hurtigst muligt