Solceller på taget. Rådgivning og beregning

Vejen til en ´grønnere´ hverdag sker ved at mindske CO2 udledningen. CO2 udledningen kan mindskes ved, at anvende vedvarende energi, som f.eks. solceller.

Etablering af solceller i forbindelse med en tagrenovering

Vejen til en ´grønnere´ hverdag sker ved at mindske CO2 udledningen. CO2 udledningen kan mindskes ved, at anvende vedvarende energi, som f.eks. solceller. I MMAKE oplever vi stigende efterspørgsel på solceller, specielt ifm. tagrenoveringsprojekter – og det giver rigtig god mening for hvem vil ikke gerne kigge op på sit tag en dejlig solskinsdag og tænke på det gode man gør for miljøet og ens egen økonomi.

Ved at udnytte, at der i forvejen opsættes stillads på bygningen, kan der være rigtig mange penge at spare på byggepladsomkostningerne, hvilket også vil være en væsentlig faktor ift. tilbagebetalingstiden på solcellerne.

Solceller har typisk en levetid på 20-25 år, og man ser ofte, at solcellerne er afskrevet over 10 år, hvilket betyder man har 10-15 år med kraftigt nedsatte udgifter til strøm. Man kan evt. kombinere det med en batteripakke, som lagrer strømmen. På den måde har man også egenproduceret strøm til anvendelse i de timer hvor solcellerne ikke producerer strøm.

Solceller kan i dag udformes på adskillige måder. De kan fås i forskellige farver, som integreret i taget, og som hele tagflader. Det er efterhånden kun fantasien der sætter grænser

Vi kan hjælpe jer med at få det overordnede overblik over et solcelleprojekt. Vi hjælper bl.a. med:

  • Vurdering af størrelse på solcelleanlægget ift. faktisk forbrug
  • Pris på etablering af solcelleanlæg inkl. driftsomkostninger
  • Beregning af effekt
  • Beregning af tilbagebetalingstid
  • Vurdering af anlæg ud fra fremtidige behov (f.eks. ladestander til elbiler)
  • Vurdering af yderligere fremtidssikrende tiltag som f.eks. batteri til oplagring af strøm.

Udover ovenstående, hjælper Vi også med at gennemgå kommuneplaner og lokalplaner, for at sikre os hvilke bestemmelser der er i netop jeres område omkring solceller, således at I ikke bruger unødig tid og økonomi med at stable et projekt på benene som ikke kan realiseres.

Har du spørgsmål til solceller, så tøv endeligt ikke med at kontakte os.

Partner

Mads Møller – Partner i MMAKE – Uddannet Tømrer & Bygningskonstruktør med speciale i renovering

Ansvarsområder

Kontakt os

Ring, skriv eller udfyld blanketten. Vi vender tilbage hurtigst muligt